Minska risken för inbrott i din bostad

Det går att göra det svårt för tjuven och förhindra inbrott i lägenheten. Några tips är att tex alltid se till att ha ordentliga lås på både dörrar och fönster. För ytterdörren kan man komplettera med en så kallad ”dörrspion” så att du kan se vem som står utanför innan du öppnar och att ha en säkerhetskedja monterad är också bra. Samtliga fönster som går att nå från marknivå måste också ha ordentliga lås.

Tjuvar är ofta ljusskygga och att ha utomhusbelysning vid ingången och även rörelsesensorer skrämmer bort många. Ett annat knep är att ha radion påslagen även när man inte är hemma och ha tidsinställda lampor.

Att ha god kontakt med sina grannar och hjälpas åt att ha lite koll på vad som händer i närområdet känns tryggt. Om det inte räcker kan man även installera ett inbrottslarm eller övervakningssystem som är kopplat direkt till en larmcentral.

Slutligen, ibland är det så att tillfället gör tjuven, ha inte dina värdesaker som smycken, laptop eller kontanter synliga när man kikar in genom fönstret. Placera dem på ett säkert och dolt ställe i bostaden istället.