E-faktura

E-faktura innebär att MBF skickar fakturor elektroniskt till din internetbank. Du får en avisering i din internetbank om e-fakturan och kan betala den genom att godkänna den.
I internetbanken är fakturauppgifterna redan ifyllda och du behöver inte fylla i uppgifter som t.ex. OCR-nummer, betalningsinformation och förfallodatum.
Du har även möjlighet att via internetbanken titta på fakturan i sin helhet.

Detta innebär ett säkert och miljövänligt sätt för MBF att distribuera fakturor samtidigt som det förenklar betalning av fakturor för dig.

Frågor och svar

Jag vill ha e-faktura, hur gör jag?
Du anmäler dig enklast till e-faktura genom att göra anmälan samtidigt som du betalar din månadsavi via din internetbank. Du får då en information om att MBF kan erbjuda denna tjänst.

Du kan även i din internetbank söka efter MBF för att beställa e-faktura hos oss.

 

Jag har anmält e-faktura, vad händer nu?
Din anmälan skickas via banken till vår utskriftsleverantör, som lägger in uppgifterna i sitt register. En datafil går sedan till oss på MBF, som läser in den i vårt hyressystem.

Vid nästa hyresdebitering får du ingen pappersavi via posten, utan en avisering om e-faktura i din internetbank. Om man klickar sig vidare kan man både gå in och se avin och/eller välja att godkänna den för betalning direkt. I de flesta banker kan man om man vill ändra förfallodagen, till exempel om man skulle vilja betala avin på ett tidigare datum än förfallodagen.

 

Jag får inte min e-faktura till internetbanken, varför?
Den vanligaste orsaken är att man har bytt bank och glömt att avanmäla e-faktura från sin gamla internetbank. Logga in på den gamla bankens internetsida och gör en avanmälan innan du anmäler dig för e-faktura på din nya internetbank. Har du inte tillgång till din gamla internetbank, kontakta oss via expedition@mbf.se eller via telefon 021-40 33 25.

 

Betyder e-faktura att beloppet dras automatiskt från mitt konto?
E-faktura i sig innebär inte att fakturabeloppet kommer att dras från ditt konto med automatik. Vill du ha den tjänsten så anmäler du dig till autogiro. Då måste du fylla i en blankett. Klicka här för att komma till blanketten. Med e-faktura så måste du betala fakturan genom att godkänna den i din internetbank.